ßßß Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: herbatnikowy przekładaniec (bez pieczenia)

Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: herbatnikowy przekładaniec (bez pieczenia)

nazwa

Wykonanie

Prosicie o ciasta bez pieczenia, dlatego wczoraj machnęłam przekładańca herbatnikowego. Filozofii żadnej tu nie ma, tylko herbatniki, masa budyniowa, owoce i galaretka. Nawet dziecko zrobiłoby go bez problemu. Zaproście więc swoje pociechy do wspólnej zabawy i wyczarujcie takie ciasto. A oprócz ciasta zyskacie kilka miłych wspólnych chwil....
Składniki: (foremka 21*36cm)
400 g herbatników
1,5 l mleka
3 opakowania budyniu waniliowego
4 łyżki kokosu
6 łyżek cukru
150 g margaryny Palma
2 galaretki żółte
winogrona białe i czerwone
brzoskwinie
Z mleka, kokosu, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Do gotującego się budyniu dodać margarynę i mieszając ponownie zagotować. W blaszce wyłożyć warstwę herbatników, nastepnie jedną trzecią gorącego budyniu. poźniej kolejno herbatniki, budyń, herbatniki, budyń. Ułożyć owoce. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, tężejące wylać na ciasto. Schłodzić, najlepiej w lodówce.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/05/herbatnikowy-przekadaniec-bez-pieczenia.html