Wykonanie
Prosicie o ciasta bez pieczenia, dlatego wczoraj machnęłam przekładańca
herbatnikowego. Filozofii żadnej tu nie ma, tylko
herbatniki, masa budyniowa,
owoce i
galaretka. Nawet dziecko zrobiłoby go bez problemu. Zaproście więc swoje pociechy do wspólnej zabawy i wyczarujcie takie ciasto. A oprócz ciasta zyskacie kilka miłych wspólnych chwil....Składniki: (foremka 21*36cm)400 g
herbatników1,5 l
mleka3 opakowania budyniu
waniliowego4 łyżki
kokosu6 łyżek
cukru150 g
margaryny Palma2
galaretki żółtewinogrona białe i czerwone
brzoskwinieZ
mleka,
kokosu,
cukru i proszku budyniowego ugotować
budyń. Do gotującego się budyniu dodać
margarynę i mieszając ponownie zagotować. W blaszce wyłożyć warstwę
herbatników, nastepnie jedną trzecią gorącego budyniu. poźniej kolejno
herbatniki,
budyń,
herbatniki,
budyń. Ułożyć
owoce.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach
wody, tężejące wylać na ciasto. Schłodzić, najlepiej w lodówce.