Wykonanie
Ciasto jest pyszne, bardzo szybko się je przygotowuje, jeszcze szybciej konsumuje :) Ale czy to faktycznie rafaello, czy raczej princessa kokosowa? Najlepiej oceńcie sami :)
Składniki:2-3 opakowania
herbatników1 kostka
masła3 szklanki
mleka1 szklanka
cukru1 opakowanie
cukru waniliowego2 opakowania budyniu
waniliowego200-300 g wiórek
kokosowychsok z 1/2
cytrynyWykonanie:Dwie szklanki
mleka przeznaczam na ugotowanie budyniu. W 1/2 szklanki
mleka namaczam ok 200 -250 g wiórek, następnie zagotowuje i odstawiam aby wystygły. Resztę
mleka gotuję, studzę i zużywam do namoczenia
herbatników.
Masło ucieram z
cukrem i
cukrem waniliowym, dodaję porcjami zimny
budyń i
sok z cytryny.
Potem dodaję namoczone i wystudzone
wiórki kokosowe. Każdy
herbatnik moczę w
mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych
herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch
herbatniki. Gotowe ciasto posypuję pozostałymi wiórkami i odstawiam do lodówki na ok 2-3 godziny.