Od czasu do czasu można zrobić zwykły obiad ;) choć może nie taki zwykły mielone z dodatkiem warzyw są wyśmienite, a po za tym możemy przemycić trochę warzyw dla małych i dużych niejadków.Składniki:1/2 kg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego ale można użyć dowolnego)1 cukinie1 średnią marchewkę1 cebule drobno pokrojonasólpieprz1 łyżka natki pietruszkibułka tartajajko2 potarte ząbki czosnku1/2 szklanki bulionu grzybowego lub warzywnegoDo bulionu dodajemy bułkę tartą tak żeby powstała nam papka ale nie za sucha. Następnie trzemy na drobnych oczkach marchewkę i na średnich oczkach cukinie dodajemy do papki z bułki tartej dorzucamy do tego mięso, cebule, czosnek, jajko, natkę, doprawiamy i dokładnie mieszamy. W razie konieczności gdy masa jest zbyt rzadka dodajemy suchej bułki tartej. Z masy formujemy kotleciki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.