Wykonanie
Taki mój prywatny eksperyment, przyznam że wyszedł bardzo smaczny nie ma co ukrywać ale ja uwielbiam wszystkie serniki jestem takim sernikowym skrytorzercą he he!
Składniki:250 gr
twarogu100 gr
mascarpone1 łyżka
mąki pszennej1/3 szkl.
cukru1
jajko i 1
żółtko1 łyżka
śmietany kremówki1 łyżeczka
cukru waniliowegoWierzch:2
białka1/2 budyniu
waniliowego z
cukremWszystkie składniki na serniczki oprócz
jajka zmiksować razem na gładką masę, następnie dodać
jajka, zmiksować.
Białka ubić na gładką masę, pod koniec ubijania dodać
budyń.Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Masę wylać do foremek przyozdobić
białkami (bezikami). Wstawić od razu do piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C piec przez około 25 minut.