ßßß

Składniki na spód:200 g ciastek digestive3 Snickersy50 g masła, w temperaturze pokojowejWszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować na masę o strukturze mokrego piasku. Tortownicę o średnicy 23-24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki). Masę ciasteczkową wyłożyć na dno tortownicy wyrównać. Odłożyć do lodówki do czasu przygotowania masy serowej.Składniki na masę serową:500 g sera twarogowego zmielonego przynajmniej dwukrotnie3 jajka3 żółtka200 g drobnego cukru125 ml gęstej kwaśnej śmietany (przynajmniej 18%)250 g gładkiego masła orzechowegoWszystkie składniki umieścić w mikserze badź w malakserze i zmiksować na gładką masę. Wylać na spód z ciastek.Piec w temperaturze 170ºC przez około 50 minut, do momentu, gdy sernik będzie ścięty i wypieczony z wierzchu. W międzyczasie przygotować polewę na wierzch.Składniki na polewę:250 ml kwaśnej gęstej śmietany (przynajmniej 18%)100 g czekolady mlecznej30 g cukruWszystkie składniki umieścić w małym garnuszku. Lekko podgrzewać, do roztopienia i połączenia się składników, cały czas mieszając. Gotową polewę natychmiast zdjąć z palnika.Wyjać upieczony sernik z piekarnika, równo i delikatnie rozprowadzić po jego wierzchu polewę czekoladową, włożyć ponownie do piekarnika na 10 minut, na dalsze pieczenie. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku. Sernik wyjąć z piekarnika, schłodzić przez noc w lodówce.