Wykonanie
            Dziś proponuję 
karkówkę pieczona ze 
śliwkami. 
Mięsko jest kruche i przepyszne.


Składniki na marynatę:3 łyżki 
miodu2 łyżka 
musztardy2 łyżki 
keczupu1 łyżka 
papryki w proszku1 łyżeczka 
solipieprz2 łyżki 
oleju2 łyżki 
wermutuSkładniki na marynatę dokładnie wymieszać.Pozostałe składniki:4 plastry 
karkówki6 
śliwek1 
cebulaMięso po oczyszczeniu i lekkim rozbiciu należy dokładnie wysmarować naszą marynatą i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie piekarnik rozgrzać do 220 stopni C, 
karkówkę włożyć do naczynia żaroodpornego przykryć ją 
cebulą pokrojoną w talarki i ćwiartkami 
śliwek, zamknąć naczynie. Wstawić do pieca i piec w takiej temperaturze prze 15 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec jeszcze przez dobrą godzinę (
mięso musi być miękkie). Na sam koniec znowu zwiększyć temperaturę do 200 stopni C i odkryć naczynie piec tak jeszcze 15 minut.