Wykonanie
Kolejna porcja
kurczaka, bardzo aromatyczne i piekielnie ostre pałeczki.
Składniki:8 pałeczek z
kurczaka2 łyżki
sosu sojowego ciemnego2 łyżki płynnego
miodu2 łyżki
oliwy z oliwek1 łyżka
oleju sezamowegosól (ostrożnie bo
sos sojowy jest ostry)
pieprz1 łyżka posiekanego
tymianku1 łyżka
papryki w proszku1
papryczka chili-drobno poszatkowana (ja nie
dawałam pestek-ale można ich użyć)Wszystkie składniki na marynatę dokładnie połączyć i natrzeć pałeczki z każdej strony. Tak przygotowane
mięsko wstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie włożyć do woreczka do pieczenia i piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez około 50 minut + około 10 minut w temperaturze 220 stopni bez woreczka.