Ten kto jest miłośnikiem białej czekolady na pewno zachwyci się smakiem tego ciasta. Pyszne rafaello z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi na biszkopcie to niezwykły deser dla każdego łasucha.składniki na 4 porcjebiszkopt5 jajek1 szklanka cukru1 szklanka mąkiłyżeczka proszku do pieczeniamasa1/2 litra śmietany kremówki1 tabliczka białej czekoladywiórki kokosowe ok 350 g1/2 kostki margarynyprzepisBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, żółtka a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Biszkopt pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp180 st. C.Po upieczeniu i wystygnięciu, ciasto przekrawamy na pół, jedną połówkę ścieramy na tarce na drobne okruszki.Połowę śmietany wlewamy do garnka, dodajemy margarynę i połamaną czekoladę, wszystko podgrzewamy na małym gazie aż składniki się rozpuszczą. Masę zostawiamy do wystygnięcia.Drugą połowę śmietany ubijamy.Do ostudzonej masy dodajemy rozkruszony biszkopt, połowę wiórków kokosowych oraz połowę ubitej śmietany .Na pozostałą połowę biszkoptu wykładamy masę a na to pozostałą połowę bitej śmietany i całość posypujemy drugą częścią wiórków kokosowych .Ciasto wstawiamy do lodówki na noc, najlepiej smakuje drugiego dnia.