Wykonanie
Tym razem moją propozycją jest klasyka w innym wydaniu czyli rosół z
indyka o nieco słodkawym ale ciekawym smaku .Myślę że znajdą się amatorzy do wypróbowania przepisu .W moim domu smakował wszystkim.
składniki na 2 litry rosołu2 skrzydła z
indyka2
marchewki2
pietruszkikawałek
selera1
cebulakawałek
porakawałek
kapusty włoskiejnatka pietruszkisól i
pieprzopakowanie
makaronu 250 gprzepisSkrzydła z
indyka, zalewamy zimną
wodą (około 2 litry ) .Warzywa obieramy i kroimy na kawałki.
Cebule opiekamy nad ogniem i dodajemy do
wywaru. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok 1,5 godziny. Gdy na powierzchni
bulionu wytworzą się szumowiny , zdejmujemy je łyżką. Na 15 minut przed zakończeniem gotowania solimy go do smaku .Posiekaną
pietruszkę wrzucamy do gorącego rosołu .
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .Rosół podajemy na talerzu z
makaronem.