Wykonanie
Dzień trzeci - sobota (11.08.2012)Ten dzień obfitował w niezwykłe przeżycia.Sobota to dla mnie przede wszystkim kolejna wizyta w Todze, przy okazji warsztatów kulinarnych z Sebastianem Gołębiewskim - Wielkopolska
wieprzowina złotnicka .Podczas tego spotkania, nie tylko spędziłam niezwykle miło czas przyrządzając wyśmienite dania pod
okiem utytułowanego i niezmiernie sympatycznego Sebastiana Gołębiewskiego, ale również spotkałam kilka wielkopolskich bloggerek: Adriannę - autorkę bloga w kuchni Karmelitki oraz
Marię - znaną z bloga
Gruszka z fartuszka .W warsztatach uczestniczyło ok. 20 osób. Przyrządzaliśmy wspólnie:- zupę Rumpuć (z
fasolki szparagowej zielonej i żółtej na wywarze z
żeberek),-
żeberka z
wieprzowiny złotnickiej w
miodowo -
piwnej glazurze na plackach ziemniaczanych z
konfiturą z
czerwonej cebuli,-
polędwiczki wieprzowe z pęczakotto (risotto z pęczaku) z
bursztynowym serem oraz
sosem śliwkowym i
sałatką ze
skorzonerry.
Podsumowując.VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku minął jak pstryknięcie palcem. Dostarczył mi mnóstwo radości i wspaniałych doznań kulinarnych i kulturalnych:) Za to właśnie chciałam podziękować Organizatorom Festiwalu.Wszystkim tym, którzy z jakichkolwiek powodów nie mogli dotrzeć do Poznania na Stary Rynek gorąco polecam VII edycję Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w 2013 roku!Tego wydarzenia nie można przegapić.Do zobaczenia za rok.Podziękowania dla Mistrza. Ja walczyłam z kuchennym nożem, on z aparatem:)