ßßß Cookit - przepis na VI OFDS - podsumowanie

VI OFDS - podsumowanie

nazwa

Wykonanie

Dzień trzeci - sobota (11.08.2012)
Ten dzień obfitował w niezwykłe przeżycia.
Sobota to dla mnie przede wszystkim kolejna wizyta w Todze, przy okazji warsztatów kulinarnych z Sebastianem Gołębiewskim - Wielkopolska wieprzowina złotnicka .
Podczas tego spotkania, nie tylko spędziłam niezwykle miło czas przyrządzając wyśmienite dania pod okiem utytułowanego i niezmiernie sympatycznego Sebastiana Gołębiewskiego, ale również spotkałam kilka wielkopolskich bloggerek: Adriannę - autorkę bloga w kuchni Karmelitki oraz Marię - znaną z bloga Gruszka z fartuszka .
W warsztatach uczestniczyło ok. 20 osób. Przyrządzaliśmy wspólnie:
- zupę Rumpuć (z fasolki szparagowej zielonej i żółtej na wywarze z żeberek),
- żeberka z wieprzowiny złotnickiej w miodowo - piwnej glazurze na plackach ziemniaczanych z konfiturą z czerwonej cebuli,
- polędwiczki wieprzowe z pęczakotto (risotto z pęczaku) z bursztynowym serem oraz sosem śliwkowym i sałatką ze skorzonerry.
Podsumowując.
VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku minął jak pstryknięcie palcem. Dostarczył mi mnóstwo radości i wspaniałych doznań kulinarnych i kulturalnych:) Za to właśnie chciałam podziękować Organizatorom Festiwalu.
Wszystkim tym, którzy z jakichkolwiek powodów nie mogli dotrzeć do Poznania na Stary Rynek gorąco polecam VII edycję Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku w 2013 roku!
Tego wydarzenia nie można przegapić.
Do zobaczenia za rok.
Podziękowania dla Mistrza. Ja walczyłam z kuchennym nożem, on z aparatem:)
Źródło:http://rybkazwanamarta.blogspot.com/2012/08/vi-ofds-podsumowanie.html