ßßß Cookit - przepis na Co zrobić z mięsa z rosołu? Kotlety!!!

Co zrobić z mięsa z rosołu? Kotlety!!!

nazwa

Wykonanie

Po wczorajszym debiucie filmowym, wena złapała wiatr w żagle. Spodobały jej się występy publiczne, taka z niej postać medialna. Nie protestowała, sypała pomysłami jak z rękawa. A sprytny Dzikowiec gotował, by maksymalnie wykorzystać jej chwilową nieuwagę. I zmontował filmik z drobnymi poprawkami po ostatnim, by wena nawet na chwilę nie wychodziła z kuchni.
Kotlety z mięsa z rosołu to jeden z najsmaczniejszych pomysłów, jakie przyszły mi do głowy w ostatnim czasie. Do niedawna ciągle szukałam inspiracji na wykorzystanie gotowanego mięsa i nie mogę pojąć, dlaczego tak późno wpadłam na kotlety. Musicie spróbować, są po prostu fantastyczne!
Składniki:
- ugotowane, obrane z kości mięso z rosołu (kurczak, wołowina),
- 2 ugotowane marchewki (z rosołu),
- 5-6 surowych pieczarek,
- 1 surowa cebula,
- 1 jajko,
- 3-4 ugotowane ziemniaki,
- posiekany koperek,
- przyprawy: sól, pieprz, lubczyk,
- bułka tarta do panierowania,
- olej do smażenia.
Mięso drobno kroimy (można też zemleć w maszynce do mielenia mięsa), wrzucamy do miski. Dodajemy umyte i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, starą marchew, startą na tarce cebulę, starte ziemniaki, surowe jajko, koperek i przyprawy (należy pamiętać o dobrym przyprawieniu - kotlety będą "wciągały" sól przez obecność pieczarek). Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, potem można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!
Źródło:http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2013/01/co-zrobic-z-miesa-z-rosou-kotlety.html