Wykonanie
Jestem zmęczona, ale zadowolona, dlatego dziś krótko - zapraszam na wspaniałą
sałatkę warstwową. To właśnie w niej pokochałam współgrające smaki
ananasa i
wędliny drobiowej. Zajadałam się nią bardzo i muszę wkrótce znów ją zrobić :-)mały słoik marynowanego
selerapuszka
kukurydzy4
jajka ugotowane na twardo30 dkg
wędliny drobiowej4 plastry
ananasamały
por2 kwaskowate
jabłka20 dkg
żółtego seramajonezSeler i
kukurydzę przelewamy zimną
wodą i odsączamy.
Jaja,
wędlinę,
ananas, i białą część
pora drobno siekamy. Aby złagodzić smak
pora po pokrojeniu możemy przelać go wrzątkiem i odsączamy.
Żółty ser oraz obrane
jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach.Na dnie salaterki wykładamy warstwę
majonezu, na niej układamy warstwami pozostałe składniki:
seler,
kukurydzę,
jajka,
wędlinę,
por,
jabłka,
ser. Każdą warstwę lekko ugniatamy i rozdzielamy niewielką ilością
majonezu.SMACZNEGO :-)