Wykonanie
Może i racja, iż jajecznica ta bardziej przydałaby się rano, ale rano nie mam czasu na takie smażenie :-P Jajecznica jest pyszna, dodaje energii po dniu pełnym zajęć, i o poranku jeśli mamy przed sobą dzień pełen aktywnego działania. Polecam więc, bo na pewno się przyda ;-)3
jajka4 cienkie plasterki
wędliny z
indyka (średnica ok 6 cm)2 plasterki
żółtego sera (7 x 7 cm)1 mała
cebula1 łyżeczka
masłasólpieprz kolorowyCebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Plasterki
wędliny i
sera kroimy w cienkie paseczki a następnie w drobną kostkę. Rozgrzewamy
masło i szklimy na nim
cebulę. Dodajemy
wędlinę i smażymy około 3 minuty.
Jajka rozbijamy do miseczki i dokładnie roztrzepujemy doprawiając
solą i
pieprzem - wlewamy do
szynki z
cebulą. Smażymy mieszając, a gdy
jajka zaczną się ścinać dodajemy
ser. Cały czas mieszając jeszcze chwilę podgrzewamy.Podajemy posypaną drobnym
szczypiorkiem - mi się skończył :-( .SMACZNEGO :-)