Wykonanie
Na przyrządzenie
cukinii w ten sposób
szykowałam się od dawna i w końcu zebrałam się.
Cukinia rozpływa się w ustach, a farsz jest naprawdę pyszny, pasujący również do innych potraw. Następnym razem wykorzystam go do lasagne. Bardzo polecam ten przepis!
Składniki dla 3 osób:3 średnie
młode cukinieMięso mielone3 łyżki domowego
przecieru pomidorowego2
cebule6
pieczarekmarchewkapaprykaZioła:
bazylia,
oregano15 dag startego
żółtego seraOlej do smażenia
Sól,
pieprzCukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki.
Mięso podsmażyć na
oleju, dodać pokrojony miąższ z
cukinii,
paprykę,
cebule pokrojone w kostkę i
marchewkę startą na tarce. Smażyć jeszcze chwilę, dosmakować
ziołami,
przecierem pomidorowym,
solą i
pieprzem. Środki
cukinii wypełnić farszem, posypać startym
żółtym serem. Zapiec w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.