Wykonanie
Najbardziej dietetyczne
ciasteczka owsiane, jakie mogłam dla Was wymyślić ;), czyli bez
cukru,
mąki i tłuszczu.Są dobre dla osób uczulonych na
mleko lub
jajka. Idealne, gdy chcemy dać dzieciom coś słodkiego i zdrowego.Ich przygotowanie zajmuje chwilę. W smaku delikatnie słodkie. Najlepiej smakują tego samego dnia, na drugi dzień są trochę suche.2 szklanki dwie szklanki lekko zmielonych
płatków owsianych górskich*1 szklanka
musu jabłkowego1 garść
suszonej żurawiny1 garść
rodzynek1 garść pestek
słonecznikaWszystkie składniki wymieszaj w misce i spróbuj czy masa jest wystarczająco słodka (jeśli mus jest z kwaśnych
jabłek lub lubisz bardzo słodkie
ciasteczka, polecam dodać 2 łyżki
miodu lub
brązowego cukru).Masa będzie klejąca, kładź ją dwiema łyżkami na blachę, spłaszczając mocno
ciastka.Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180'C, przez ok. 20 minut, do zarumienienia.* osoby nietolerujące glutenu - bezglutenowychDołącz do obserwujących ;)