Wykonanie
Czasem lubię zjeść coś slodkiego jak każdy chyba, lub prawie każdy.
Potem jednak mam wyrzuty sumienia , że znów dużo kalorii, że nie zdrowe- znacie to? Przechytrzyłam więc samą siebie i wymyśliłam takie batoniki:)- 1 puszka masy krówkowej- 300g
płatków owsianych - nie błyskawicznych- 100 g pestek
słonecznika- 100g
żurawiny lub
rodzynek lub tego i tego- 100g płatek kukurydzianychWykonanie jest bardzo proste, gdyż jedyne co musicie zrobić , to wszystko ze sobą wymieszać. Przełożyć na małą blachę wyłożoną folią aluminiową i wysmarowaną
oliwą, wyrównać powierzchnię i piec w piekarniku rozgrzanym do 130C około godziny. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy jeszcze z pół godzinki w piekarniku bez otwierania drzwiczek a
potem kroimy w małe kawałeczki i zostawiamy do wystudzenia.