Wykonanie
            
Sezon na 
cukini ę rozpoczęty! Proponuję Wam bardzo szybkie wegetariańskie danie obiadowe lub dodatek do obiadu dla mięsożerców;).1 2 0 g 
kaszki kuskus (np. Kupiec)1 
młoda cukinia1 
cebulanatka pietruszkisól, 
pieprzinne 
przyprawy wg uznania
olej do smażeni aodrobina 
oleju tłoczonego na zimno do polaniaPokrojoną 
cebul ę podsmażyć na 
oleju.Po chwili wrzucić pokrojon ą w plastry lub na kaw ałki 
cukinię (ze skórką). Przyprawić, wymieszać i s mażyć na małym ogniu do miękkości warzyw.W międz yczasie 
kusku s wsypać do miseczki i zalać po solonym wrzątkiem lub 
bulione m 0,5 cm ponad poziom 
kaszk i .Po 5 minutac h k 
uskus wysypać na patelnię, dodać siekaną 
natkę pietruszki i wszystko razem wymieszać .Przed podaniem można jeszcze polać ulubionym 
olejem tłoczonym na zimno.