Wykonanie
Składniki:- 1
cebula- 2 ząbki
czosnku- 1 średnia
marchewka- 2 duże
ziemniaki- 1 mała
cukinia- 1/2 opakowania
makaronu nitki-
natka pietruszki-
bazylia-
sól i
pieprz- 2
kostki rosołowe- 2 łyżki
masłaSposób przygotowania:1.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1,5 litra
wody.
Marchewkę,
ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do
bulionu, chwile gotujemy.2.
Cebulę i
czosnek siekamy, podsmażamy na
maśle, dodajemy pokrojone w połówki plasterków
cukinię, chwilę ją smażymy, następnie dodajemy do
bulionu i pozostałych warzyw. Gotujemy do miękkości warzyw.3.
Makaron gotujemy osobno w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy go do zupy.4. Zupę gotujemy na małym ogniu jeszcze ok. 15 min., przyprawiamy
solą,
pieprzem i
bazylią, dodajemy pokrojoną
natkę pietruszki.