Wykonanie
Ostatnio było ciasto z
cukinii,tym razem zupa ...Prosta,smaczna i pożywana. Czego chcieć więcej.Składniki:500 g
ziemniaków400 g
marchewkiporcebula250 g
fasolki szparagowej200 g
pomidorków cherry150 g
makaronu kokardki,może być inny
cukiniasól,
pieprz do smaku3 gałązki
natki pietruszki2 ząbki
czosnku4 łyżki
olejuZiemniaki i
marchewkę obierz.
Cebulę posiekaj,
czosnek przeciśnij przez praskę,pokrój
pora.Do garnka wlej połowę
oleju i rozgrzej. Dodaj
cebulę,
czosnek i
pora,podsmaż. Dodaj
ziemniaki i
marchewkę.Smaż przez ok 10-25 minut.Do garnka wlej 1,5 litra
wody,dodaj pokrojoną
cukinię i
fasolkę szparagową. Gotuj przez 15 minut,
posól. Pod koniec gotowania dodaj
natkę pietruszki.
Makaron ugotuj al dente. Przełóż do talerzy i wlej zupę.