Wykonanie
Składniki:- 4 średnie
ziemniaki- 1
czerwona papryka- 1
cebula- 2
pomidory- 10 dag
wędzonego boczku- 20 dag dobrej
kiełbasy- 2 łyżki
keczupu- 3 łyżki
śmietany do zup-
sól i
pieprz- kilka ziarenek
ziela angielskiego-
natka pietruszki- 1 łyżka
masłaSposób przygotowania:1. Na
maśle podsmażamy posiekaną
cebulę, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę,
pomidory, później plasterki
kiełbasy, wszystko chwilę smażymy. Podlewamy szklanką
wody i dusimy ok. 10 min.2. Do 3 szklanek
wody dodajemy pokrojony w kostkę
boczek,
ziemniaki,
ziele angielskie, gotujemy do miękkości, następnie dodajemy wcześniej usmażone warzywa,
keczup, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.3. Po zdjęciu z ognia dodajemy
śmietanę, posypujemy
natką pietruszki.