Wykonanie
Corn dogi to
parówka pokryta
ciastem kukurydzianym i smażona w gorącym
oleju. Pierwsze corn dogi na patyku nazwano "cozy dogs" i nadal są serwowane w restauracji "Cozy Dog Drive In" w Springfield. Świetna przekąska godnie zastępująca klasyczne hot-dogi.Składniki:ciasto:szklanka
mąki kukurydzianejszklanka
mąki pszennejszklanka
mlekapół łyżeczki
proszku do pieczeniasól i
pieprzjajko6
parówek lub frankfurterek
olej do głębokiego smażeniaWszystkie składniki ciasta umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Osuszamy
parówki lub frankfurterki ręcznikiem papierowym. Nadziać na drewniane patyczki szaszłykowe. Ciasto przelać do wysokiej szklanki.
Kiełbaski osuszyć
mąką. Zanurzyć w cieście, aby się nim dokładnie pokryły. Na patelni rozgrzać ok. 3 cm warstwę
oleju. Zanurzyć w nich corn dogi, czasem lekko obracając, aż zrobią się złocistobrązowe. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Podawać z ulubionym sosem.