Składniki3 szt dużej papryki1 puszka kukurydzy2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo250g pieczarek1 cebulasól , pieprz do smakumasłozioła według uznaniawykonaniePieczarki smażę z cebulą ok, 2 minut. Do miski przekładam pieczarki, kukurydze i ugotowany ryż .Dokładnie mieszam , szczypta soli i pieprzu i ponownie mieszam . Umytą paprykę kroje na dwie części w poprzek (dlatego musi być duża) usuwam gniazda i ponownie płucze. Środek papryki wysuszam ręcznikiem papierowym . Oprószam pieprzem, bazylią i wkładam farsz . Na wierzch daję plaster masła ( można to przykryć plasterkiem sera żółtego , osobiście tego nie stosuje) . Nagrzany piekarnik do 180oC i papryczka po 30 minutach gotowa .Pyszna przystawkaprzekrojona i wysuszona paprykafarsz przykryty masłem