Wykonanie
Małe co nie co na ząb . Inaczej mowiąc słona przekąska do siedzenia na kanapie . Wy też tak macie? Przychodzi wieczór. Cisza ,spokój , tylko telewizor bębni . Patrząc na te niekończące się powtórki chce się coś przekąsić lekkiego bo noc . W takiej sytuacji wykorzystuje
ciasto francuskie gotowe.

Skladniki 10 szt! opakowanie
ciasta francuskiego6
jajek ugotowanych na twardo1 łyżka
majonezusól,
pieprzWykonanie
jajka drobno siekam, rozgniatam, każdy ma swoją technikę rozdrabniania
jajek . Można w tym celu użyć blędera. Dodaje
majonez ,
sól,
pieprz . Dokladnie wymieszam . Jesli brakuje przypraw to je dodaje.Ciasto rozkładam raz wałkiem przeciągnę ,aby fal nie było .

kroję ciasto na kwadraty i nakładam farsz z
jajek .Następnie zwijam ,zaczynając od
rogu .Następnie wkladam do pieca , 200 stopni na 20 minut . i gotoweChrupiąca , delikatna przekąska gotowa .