ßßß Cookit - przepis na Rogaliki z pastą jajeczną

Rogaliki z pastą jajeczną

nazwa

Wykonanie

Małe co nie co na ząb . Inaczej mowiąc słona przekąska do siedzenia na kanapie . Wy też tak macie? Przychodzi wieczór. Cisza ,spokój , tylko telewizor bębni . Patrząc na te niekończące się powtórki chce się coś przekąsić lekkiego bo noc . W takiej sytuacji wykorzystuje ciasto francuskie gotowe.
Skladniki 10 szt
! opakowanie ciasta francuskiego
6 jajek ugotowanych na twardo
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
Wykonanie
jajka drobno siekam, rozgniatam, każdy ma swoją technikę rozdrabniania jajek . Można w tym celu użyć blędera. Dodaje majonez ,sól, pieprz . Dokladnie wymieszam . Jesli brakuje przypraw to je dodaje.
Ciasto rozkładam raz wałkiem przeciągnę ,aby fal nie było .
kroję ciasto na kwadraty i nakładam farsz z jajek .
Następnie zwijam ,zaczynając od rogu .
Następnie wkladam do pieca , 200 stopni na 20 minut . i gotowe
Chrupiąca , delikatna przekąska gotowa .
Źródło:http://eligotowanie.blogspot.com/2012/08/rogaliki-z-pasta-jajwczna.html