Wykonanie
Surówka z białej rzodkwi i
marchewkiSurówka migiem- ponieważ tyle czasu się ja robi . Wystarczy na nią minuta i już jest . Biała
rzodkiew dla mnie jest idealnym warzywem na surówki ,ponieważ nie musi być specjalnie doprawiana . Sama w sobie jest soczysta, ostra z lekką nutką goryczki.
Składniki1
rzodkiew biała1
marchewka mała1/2 łyżeczki
soli1/2 łyżeczki
cukruWykonanieKrok 1 . Umyć i wysuszyć warzywa.Obrać ze skóry.Krok 2 .
Rzodkiew i
marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkachKrok 3 . Do z tartych warzyw dodać
sól,
cukier i dokładnie wymieszać .Można dodać łyżkę gęstej
śmietany i jeszcze dosolić. Lub łyżkę
majonezu . Smacznego