Wykonanie
Składniki :6 kotletów karkowych4 łyżeczki
miodu kwiatowego200 ml
piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody1 czubata łyżeczka
papryki wędzonej ostrej1/2 łyżeczki
lubczyku1 czubata łyżeczka
majerankusól,
pieprz2
cebule4 ząbki
czosnkuPrzygotowanie :
Miód mieszam wraz z
piwem Książęce Burgundowe Trzy Słody,
papryką wędzoną ostrą,
lubczykiem i
majerankiem.Kotlety rozbijam , przyprawiam
solą i
pieprzem.Zalewam przygotowaną
piwną marynatą.Odstawiam do lodówki na minimum 4 godziny.Następnie, odsączam z marynaty i obsmażam na
oleju.Kotlety układam w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę kroję,
czosnek pozostawiam w łupinach, układam na
karkówce.Zalewam marynatą.Wstawiam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 90 minut.Podaję z pieczonymi
ziemniakami.