Czekoladowe babeczki prosto z serca...

nazwa

Wykonanie

Przedstawiam walentynkowe babeczki, które miały przetestować sylikonowe foremki w kształcie serduszek ...
Niestety ciasto jest na tyle gęste że po upieczeniu nie dało się ujrzeć - formy serc.
Co nie zmienia faktu, że babeczki są smaczne itd.
Przepis pochodzi z bloga - JP Gotuje http://jpgotuje.blogspot.com/2013/01/czekoladowe-muffiny-z-kremem-na-bazie.html
Składniki :
łyżka kakao
1/2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
2 jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mleka
100 g masła
40 g gorzkiej czekolady
100 g czekolady do polania babeczek, można zastąpić kremem
Przygotowanie :
Mąkę, sodę, proszek, kakao - wymieszać.
Masło rozpuścić. Zdjąć z ognia, dodać 40 g czekolady i dokładnie wymieszać ( czekolada musi się ładnie rozpuścić).
Jajka wraz z cukrem, utrzeć. Dodać do jajek rozpuszczoną czekoladę i szklankę mleka. Wymieszać.
Połączyć suche składniki z mokrymi.
Nakładać do formy ( foremek) na muffinki do 3/4 wysokości.
Piec 20 minut w 180 stopniach.
Ja po upieczeniu polałam je rozpuszczoną czekoladę i obficie posypałam - posypką by zamaskować brak ich kształtu :)
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2013/02/czekoladowe-babeczki-prosto-z-serca.html