ßßß
Składniki :polędwiczka wieprzowa długazielony pieprz w zalewie 30 g200 ml śmietany 30 %1 czubata łyżeczka musztardy Dijon1 czubata łyżeczka musztardy sarepskiejsólpieprz1 łyżka tymianku suszonegochili w płatkach z młynka1/2 łyżeczki cząbru1 łyżeczka czosnku granulowanegooliwa+ pieczone ziemniaki lub inne dodatkiPrzygotowanie :Polędwiczkę kroję w plastry i rozbijam dłonią. Przyprawiam solą , pieprzem, tymiankiem, chili, cząbrem i czosnkiem.Mięso umieszczam w misce i polewam oliwą . Odstawiam pod przykryciem na około 20 minut w temperaturze pokojowej.Mięso grilluję na grillu elektrycznym 5 minut z każdej strony. Można też usmażyć mięso na patelni po 3 minuty z każdej strony.Na patelnię wsypuję dobrze odsączony z zalewy pieprz , dodaję 200 ml śmietany i musztardy, dobrze mieszam i gotuję.Gotuje mieszając aż sos będzie gęsty.Podaję plastry mięsa, polane sosem z pieczonymi ziemniakami.