ßßß
składniki na ok. 10 galaretek:- żelatyna rozpuszczona w 1-2 szkl bulionu- 5 jajek na twardo- szynka pokrojona w kostkę- kukurydza- marchewka (u mnie mrożona podgotowana) pokrojona w kostkę- silikonowe foremki na muffinyŻadna filozofia właściwie. Ja położyłam foremki od razu na płaskim talerzu, bo później trudno byłoby je przenieść. Układałam na dnie foremek obwódki z kukurydzy, wlewałam trochę tężejącego bulionu. Jajka obrałam, przekroiłam na pół. Układałam przeciętą stroną do dołu. Potem układałam resztę składników i zalewałam galaretką. Ważne, żeby galaretka przykryła jajko. W innym wypadku dobrze wystającą "dupkę" odkroić. Wstawiłam galaretki na kilka godzin do lodówki, żeby stężały. Wy oczywiście możecie użyć zupełnie innych dodatków, w zależności od tego, na co macie ochotę. Również w odpowiednich dla Was ilościach.Ja swoje podawałam z kiełkami, pomidorkami koktajlowymi i kapką tartego chrzanu.