Wykonanie
Same kotlety ziemniaczane, choć mają w sobie trochę
kiełbasy, to jednak nie wszystko. Przydałaby się jakaś
sałatka, albo chociaż coś na jej wzór ;) Myślałam żeby kiedyś zrobić takie
pomidorki na śniadanie, ale ostatecznie robiły dzisiaj za
sałatkę :) Ostatnio trafiłam na dwie wersje takich
pomidorków, jednak atrakcyjniejsza wydała mi się wersja z magazynu TY i TWÓJ DOM :) (btw. dopiero teraz się zorientowałam, że te wszystkie przepisy są w internecie)
składniki:- 2 minikostki Knorr:
czosnek- 5
pomidorów-
pieprz- 5 plastrów
żółtego sera- 5
jajek- pół pęczka
szczypiorkuUmyć
pomidory i
ostrym nożem ściąć wierzchy. Wydrążyć środki łyżeczką. Posypać pokruszoną minikostką i drobniutko posiekanym
szczypiorkiem. Każdy wydrążony
pomidor wyłożyć plastrem
żółtego sera.Ja trochę porozcinałam plastry
sera żeby się ułożyły w koszyczki w pomidorach.Do każdego
serowego koszyczka wbić surowe
jajko. Posypać
solą i
pieprzem. Odkryte
pomidorki wstawić do piekarnika i piec, aż
jajko się zetnie (ok. 20 min w temp. 180o C). Przed podaniem nałożyć na
pomidorki ich dekoracyjne kapelusiki.