Wykonanie
Pyszne, delikatne, słodkie placuszki. Idealne do popołudniowej ciepłej
herbaty (u mnie
pomarańczowo pistacjowa). Tak samo na kolację, czy nawet śniadanie . Gorąco polecam!PS. Komplet filiżanka + spodeczek należą do mojego Taty :) fajne, prawda? :)
(Dukan, faza II PW)składniki na 1 porcję (8 szt):- 3 łyżki
otrębów- kawałek dyni wielkości średniej
marchewki- 1
jajko + 1
białko- 2 płaskie łyżeczki słodziku do pieczenia- 2 łyżki chudego
twaroguOtręby zmielić,
dynię zetrzeć na tarce. Zmieszać ze słodzikiem,
twarogiem i
jajkiem. Pozostałe jedno
białko ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę
otrębowo-
dyniową. Smażyć na teflonie na średnim ogniu pod przykryciem. Cierpliwie ;)