Wykonanie
Mój pierwszy
budyń w życiu. Gdybym wiedziała, że to się robi tak szybko i łatwo, nie kupowałabym tej chemii w torebkach. Miał być
bananowy, ale ostatecznie skusiło mnie mleczko i
wiórki kokosowe :) Ja go akurat rozlałam do miseczek, ale można przelać do wysmarowanej
masłem małej tortownicy i
potem kroić jak tort, jak to jest podane w oryginalnym przepisie . Może następnym razem tak zrobię.
składniki:- 1/3 szklanki
mąki ziemniaczanej- 1/3 szklanki
cukru- 3 szkl
mleka kokosowego- 1/4 szklanki
wiórków kokosowychW rondlu wymieszać
mąkę ziemniaczaną z
cukrem i ciągle mieszając, wlewać
mleko kokosowe. Postawić na ogniu i wciąż mieszając, zagotować. Masa powinna być jednolicie gęsta. Rozlać do miseczek i posypać wiórkami kokosowymi.A tak się prezentuje w wersji na wynos, z
borówkami. W towarzystwie
galaretek z
owocami. Przygotowane dla ekipy filmowej :)