ßßß
Święta, święta i po świętach. Czas stopniowo zabrać się za zrzucanie przybyłych w okresie wielkanocnym kilogram ó w. Zanim jednak na dobre weźmiemy się za to – wątpliwej przyjemności – zadanie, warto wypróbować przepis Ani na delikatny, wiosenny deser.Potrzebujemy:1 szklanka kulek tapioki2 szklanki mleczka kokosowego0,5 szklanki wody0,5 szklanki wiórków kokosowych1 łyżka cukru (można ale nie trzeba)Konfitura np. morelowa (można zrobić też ze świeżymi owocami np. banan)Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleczko kokosowe, wodę i kuleczki tapioki. Gotujemy na małym ogniu przez 5-7 min aż kulki zaczną robić się przezroczyste.Wsypujemy wiórki kokosowe i gotujemy jeszcze przez 2-3 minuty.Zdejmujemy garnek z ognia do przestygnięcia. Na koniec układamy deser w naczyniach.Smacznego :)