Wykonanie
![](/Data/Images/smakowyraj.blogspot.com\2012_slash_11_slash_manna-z-syropem-mniszkowym-cynamonem/l/-1361087824.jpg)
Śniadanie mistrzów, czyli
kasza manna. Wszyscy pewnie dobrze znają i przywołuje one wspomnienie dzieciństwa :) W każdym razie fajny pomysł na śniadanie, deser, czy inną przekąskę. Pychota :)Składniki:1 szklanka
mleka½ szklanki
wody3 łyżki
kaszy manny1 łyżeczka
brązowego cukru1 łyżka
syropu mniszkowego lub
miodukilka
orzechów włoskich i
suszonych moreliDo
wody wsypujemy
kaszę manną.
Mleko doprowadzamy do wrzenia, po czym wlewamy do niego
kaszę manną, słodzimy i gotujemy około 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając, aż
kaszka zgęstnieje. Gotową
mannę przelewamy do miseczki robiąc dwie warstwy: najpierw warstwa
kaszki,
potem posypujemy
cynamonem, dodajemy drobno połamane
orzechy i pokrojone
morele. Całość przykrywamy resztą
manny i górę tak samo posypujemy
cynamonem, wrzucamy orzeszki i
morele. Na koniec oblewamy
syropem mniszkowym i gotowe.
![](/Data/Images/smakowyraj.blogspot.com\2012_slash_11_slash_manna-z-syropem-mniszkowym-cynamonem/l/740858740.jpg)
R E K L A M A