Wykonanie
Tak to już ze mną jest, że najczęściej na kolację jadam posiłki, które lepiej byłoby jeść na śniadanie. Jednak nie przejmuję się tym i pozwalam sobie na takie przyjemności.
składniki potrzebne na jedną porcję:- 150 g
płatków owsianych;- 100 ml gorącej
wody;-
mleko;- garstka
orzechów włoskich;-
brązowy cukier;-
miód;- 2 kostki
czekolady mlecznej;
-
cukier.
sposób wykonania:
Na małej patelni prażymy
orzechy, dodajemy
brązowy cukier i
miód. Gdy wszystko się z karmelizuje odkładamy do ostygnięcia.
Płatki zalewamy wrzątkiem, mieszamy by
woda nasiąknęła, załączamy palnik i dodajemy stopniowo
mleka ciągle mieszając. Pod koniec dodajemy
cukier według uznania, zdejmujemy z ognia, mieszamy by ostygło. Na gotową owsiankę kruszymy kostki
czekolady, nakładamy
orzechy.
bon apettit!