Wykonanie
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/1654459792.jpg)
Składniki:Spód ciastowy1
jajo8 łyżek
mąki3,5 łyżki
cukru1/3 kostki
masła1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa0,5 szkl.
oleju2
jaja1,5 szkl.
cukru4
żółtka2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe1 kg
twarogu3/4 szkl.
mleka4
białka; 3/4 szkl.
cukruPrzygotowanie:Zagnieść wszystkie składniki ciasta; wyłożyć na dużą prostokątną blaszkę.
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/1641032470.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/-1683374561.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/806781957.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/-1363623446.JPG)
Zmiksować
jaja z
cukrem. Dodawać stopniowo wszystkie składniki masy serowej (
mleko na końcu). Masa będzie dość rzadka - tak ma być! Wylej ją na ciasto. Piecz ok. 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/683112586.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/1243439231.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/560848061.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/1869230516.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/166554711.JPG)
Ubij pianę z
białek i
cukru ( można dodać
wiórki kokosowe w mieszając delikatnie w piane), po ok. 50 minutach pieczenia wyłóż piane na podpieczone ciasto i piec jeszcze ok. 10 minut, aż do zarumienienia piany.
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/-14397812.JPG)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/-1523512792.jpg)
![](/Data/Images/burczobrzucho.blogspot.com\2012_slash_06_slash_sernik_18/l/525731946.jpg)
Smacznego :))))