Wykonanie
Składniki:Spód ciastowy1
jajo8 łyżek
mąki3,5 łyżki
cukru1/3 kostki
masła1 łyżeczka
proszku do pieczeniaMasa0,5 szkl.
oleju2
jaja1,5 szkl.
cukru4
żółtka2 budynie
śmietankowe lub
waniliowe1 kg
twarogu3/4 szkl.
mleka4
białka; 3/4 szkl.
cukruPrzygotowanie:Zagnieść wszystkie składniki ciasta; wyłożyć na dużą prostokątną blaszkę.
Zmiksować
jaja z
cukrem. Dodawać stopniowo wszystkie składniki masy serowej (
mleko na końcu). Masa będzie dość rzadka - tak ma być! Wylej ją na ciasto. Piecz ok. 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Ubij pianę z
białek i
cukru ( można dodać
wiórki kokosowe w mieszając delikatnie w piane), po ok. 50 minutach pieczenia wyłóż piane na podpieczone ciasto i piec jeszcze ok. 10 minut, aż do zarumienienia piany.
Smacznego :))))