Obiad szybki i zdrowy choć może stać się niebezpiecznie kaloryczny jeśli dodamy nieodpowiednich składników:PSkładniki:1 filiżanka makaronu pełnoziarnistego penne1 duży pomidor1 puszka tuńczyka w sosie własnymkilka czerwonych fasolek (z puszki)1 duży ząbek czosnku4 łyżeczki jogurtu naturalny 1%2 łyżeczki serkaphiladelphia lightparmezanserek bluesól, pieprzbazylia1 łyżeczka oliwy z oliwekPrzygotowanie:Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu:P Jeśli nie wiesz jaki makaron kupić, wybierz ten który ma najdłuższy czas gotowania na opakowaniu (rada od rodowitego Włocha)Pokrój drobno czosnek i pomidora. Na rozgrzaną patelnie wlej odrobinę oliwy i wrzuć czosnek. Chwilę duś go na małym ogniu. Następnie dodaj tuńczyka, pomidora i czerwoną fasolę, a także trochę serka blue i również chwilę potrzymaj na ogniu. W tym samym czasie wymieszaj w miseczce jogurt z philadelphią, później wlej na patelnie. Dopraw do smaku i obsyp parmezanem. Makaron możesz wrzucić na patelnie i wymieszać ze wszystkim, bądź włożyć prosto na talerz i na niego nałożyć gorącą mieszankę:) Jeśli zostało Ci troszkę jogurtowej mikstury możesz zużyć jej do dekoracji:)Smacznego!