Wykonanie
To z pewnością wymarzone śniadanie dla łakomczuchów.
Płatki są chrupiące, i choć do końca nie odzwierciedlają smaku chrupków do
mleka, są naprawdę smaczne. Może nie na codzień, ale od czasu do czasu można sobie zafundować takie śniadanko. Może pokombinujeby ze smakami? Proponuję
pomarańczowe z kawałkami
czeklady (która będzie się pięknie rozpuszczać w gorącym
mleku) i
orzechowe cappucino ;)
Składniki:30 g
masła2,5- 3 szklanki
mąki1/2 szklanki
cukru pudru3-4 łyżki
kakao1/4 szklanki
mleka, lub trochę mniej4 łyżki
wody gazowanejpo 1/4 łyżeczki
sody i
proszku do pieczeniaszczypta
soliMąke posiekać z
masłem, dodać pozostałe suche składniki, wymieszać. Wlać
wodę i
mleko, zagnieść ciasto. Chłodzić 5 minut w zamrażarniku. Na omączonej stolnicy rozwałkowaćna grubość 2-3 mm, wykrawać małe
ciasteczka. Piec 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z
mlekiem lub jako przekąska. Smacznego!