Wyśmienita, ale z pewnością nie na upały- rozpuści się w przedbiegach;) Bardzo maślana, kawowa i słodka, a do tego do przygotowania w 15 minut!(przepis podstawowy)Składniki:20 herbatników (około 100 g)150 g miękkiego masła1/2 szklanki cukru pudru4 łyżeczki kawy cappucino2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej3 łyżki wrzącej wody2 łyżeczki cukru z waniliąmleko do namoczenia herbatnikówkakao do posypaniaMasło utrzeć mikserem na puch z cukrem. We wrzątku rozpuścić kawę rozpuszczalną. Do masła dodać cappucino, cukier z wanilią i zaparzoną kawę, zmiksować. Na deseczce ułożyć 4 herbatniki, namoczone w mleku tylko od góry, rozsmarować na nich część masy. Kolejne warstwy herbatników moczyć z obu stron i smarować masą. Ostatnią warstę namoczyć tylko od dołu. Ciasto wykończyć pozostałą masą, obficie posypać kakao. Chłodzić minimum 4 godziny. Smacznego!