ßßß Cookit - przepis na Stefanka cappucino

Stefanka cappucino

nazwa

Wykonanie

Wyśmienita, ale z pewnością nie na upały- rozpuści się w przedbiegach;) Bardzo maślana, kawowa i słodka, a do tego do przygotowania w 15 minut!
(przepis podstawowy)
Składniki:
20 herbatników (około 100 g)
150 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru pudru
4 łyżeczki kawy cappucino
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3 łyżki wrzącej wody
2 łyżeczki cukru z wanilią
mleko do namoczenia herbatników
kakao do posypania
Masło utrzeć mikserem na puch z cukrem. We wrzątku rozpuścić kawę rozpuszczalną. Do masła dodać cappucino, cukier z wanilią i zaparzoną kawę, zmiksować. Na deseczce ułożyć 4 herbatniki, namoczone w mleku tylko od góry, rozsmarować na nich część masy. Kolejne warstwy herbatników moczyć z obu stron i smarować masą. Ostatnią warstę namoczyć tylko od dołu. Ciasto wykończyć pozostałą masą, obficie posypać kakao. Chłodzić minimum 4 godziny. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/05/stefanka-cappucino.html