ßßß Cookit - przepis na Szarlotka w słoiku

Szarlotka w słoiku

nazwa

Wykonanie

Mobilna wersja jednego z najpopularniejszych ciast. Szarlotka bez spodu, jedynie z kruszonką i odrobiną cynamonu. Najlepsza będzie na ciepło i na bogato, z ulubionymi lodami, bitą śmietaną i miętą. Mi wystarczyła tylko chmurka cukru pudru. Zabierzecie ją ze sobą gdzie chcecie, chociażby do pracy na drugie śniadanie ;)
50 g masła
6 łyżek mąki
3 łyżki cukru pudru
5 dużych jabłek
łyżeczka cynamonu
łyżka soku z cytryny
dodatkowo: 2 słoiki (290 ml)*
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i obsypać cynamonem. Masło posiekać z cukrem i mąką tak, by powstała kruszonka. Jabłka przełożyć do słoików, posypać kruszonką i piec około 20 minut w 200 stopniach (we wcześniej rozgrzanym piekarniku). Smacznego!
* z Owocowego Domu
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/09/szarlotka-w-soiku.html