Mobilna wersja jednego z najpopularniejszych ciast. Szarlotka bez spodu, jedynie z kruszonką i odrobiną cynamonu. Najlepsza będzie na ciepło i na bogato, z ulubionymi lodami, bitą śmietaną i miętą. Mi wystarczyła tylko chmurka cukru pudru. Zabierzecie ją ze sobą gdzie chcecie, chociażby do pracy na drugie śniadanie ;)50 g masła6 łyżek mąki3 łyżki cukru pudru5 dużych jabłekłyżeczka cynamonułyżka soku z cytrynydodatkowo: 2 słoiki (290 ml)*Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny i obsypać cynamonem. Masło posiekać z cukrem i mąką tak, by powstała kruszonka. Jabłka przełożyć do słoików, posypać kruszonką i piec około 20 minut w 200 stopniach (we wcześniej rozgrzanym piekarniku). Smacznego!* z Owocowego Domu