ßßß Cookit - przepis na MINI - JABŁECZNIKI

MINI - JABŁECZNIKI

nazwa

Wykonanie

25 kwietnia 2013
MINI - JABŁECZNIKI
Składniki (na 6 kokilek):
4 duże jabłka
sok z 1 grejpfruta/pomarańczy/cytryny
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka brązowego cukru
1 łyżka masła
2 łyżki mąki
1 łyżka cukru pudru
Jabłka obieramy i kroimy na kawałeczki. Dodajemy sok z grejpfruta, cynamon i cukier. Mieszamy wszystko w miseczce.
Osobno ucieramy kruszonkę z masła, mąki i cukru pudru.
Jabłka przekładamy do wysmarowanych masłem kokilek. Posypujemy je kruszonką. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C/ 15 minut. Jeszcze ciepłe mini-jabłeczniki posypujemy cukrem pudrem.
Partnerzy:
Wszystkie prawa zastrzeżone!
Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.
Źródło:http://www.limonkowy.com/2013/04/tyci-tyci.html