Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« SzarlotkaTort
malinowo śmietanowy - ... »Propozycja na danie z dodatkiem leśnych
grzybów. Jest to typowo jesienne danie rozgrzewające :)6
udek z kurczaka300 gram
mięsa wieprzowowołowego
ser gouda 200 gram300
grzyby leśne podgrzybki kozaki ( po ugotowaniu się z mniejszą trzeba pokroić drobno)
sól ,
pieprz,
papryka czerwona mielona słodka1. Myjemy
udka kurczaka, wycinamy kości , zostawiamy na samym końcu , tak pół centymetra kosteczkę , aby farsz nie wyszedł .2. Milimy
mięso wołowe i wieprzowe , łączymy je ze sobą, dodajemy
pieprz ,
sól ,
paprykę czerwoną mieloną słodką .3. Wyrabiamy
mięso z
przyprawami, dodajemy ugotowane wcześniej
grzyby leśne pokrojone w plasterki i usmażone wcześniej na
oleju rzepakowym i
ser starkowany .4. Faszerujemy udka nadziewamy je farszem i spinamy wykałaczkami .5. Do szklanego naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki
oleju rzepakowego wkładamy duka i posypujemy je odrobina
papryki czerwonej mielonej.6. Pieczemy w 200 stopniach 60 minut od czasu do czasu polewamy je
olejem .7. 1 kg
ziemniaków już po obraniu nacinamy nożem na samej górze i posypujemy
solą i
papryką czerwoną mieloną słodką, zapiekamy 60 minut w foli aluminiowej , podajemy z faszerowanym
udkiem z kurczaka .
wtorek, 24 września 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter