ßßß Cookit - przepis na Udka faszerowane grzybami leśnymi

Udka faszerowane grzybami leśnymi

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Szarlotka
Tort malinowo śmietanowy - ... »
Propozycja na danie z dodatkiem leśnych grzybów. Jest to typowo jesienne danie rozgrzewające :)
6 udek z kurczaka
300 gram mięsa wieprzowowołowego
ser gouda 200 gram
300 grzyby leśne podgrzybki kozaki ( po ugotowaniu się z mniejszą trzeba pokroić drobno)
sól ,pieprz, papryka czerwona mielona słodka
1. Myjemy udka kurczaka, wycinamy kości , zostawiamy na samym końcu , tak pół centymetra kosteczkę , aby farsz nie wyszedł .
2. Milimy mięso wołowe i wieprzowe , łączymy je ze sobą, dodajemy pieprz , sól , paprykę czerwoną mieloną słodką .
3. Wyrabiamy mięso z przyprawami, dodajemy ugotowane wcześniej grzyby leśne pokrojone w plasterki i usmażone wcześniej na oleju rzepakowym i ser starkowany .
4. Faszerujemy udka nadziewamy je farszem i spinamy wykałaczkami .
5. Do szklanego naczynia żaroodpornego wlewamy 4 łyżki oleju rzepakowego wkładamy duka i posypujemy je odrobina papryki czerwonej mielonej.
6. Pieczemy w 200 stopniach 60 minut od czasu do czasu polewamy je olejem .
7. 1 kg ziemniaków już po obraniu nacinamy nożem na samej górze i posypujemy solą i papryką czerwoną mieloną słodką, zapiekamy 60 minut w foli aluminiowej , podajemy z faszerowanym udkiem z kurczaka .
wtorek, 24 września 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/09/Udka-faszerowane-grzybami-lesnymi.html