Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pierś z dodatkiem
wina ...Tartaletki z
budyniem i ... »Ciasto jak inne , nie wiedziałam jak je nazwać więc wymyśliłam że to babka ze
śliwkamiBardzo prosto się je robi .3
jaja400 gram
mąkicukier 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżkitarte
migdały 50 gram BackMitcola 50ml
śliwki 300 gram
olej rzepakowy 150 ml
cukier puder do posypania ciasta po upieczeniuMiksujemy
jaja na puch z
cukrem , dodajemy
mąkę z
proszkiem do pieczenia , cole i
olej .Dzielimy ciasto na połowę , do jednej części dodajemy
kakao i miksujemy .Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy ciemne ciasto na nie bardzo cienko wykładamy jasne ciasto. Posypujemy
migdałami tartymi i układamy wypestkowane
śliwki. Na
śliwki wykładamy jasne ciasto i rozprowadzamy na całej powierzchni .Pieczemy 45 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu posypujemy
cukrem pudremniedziela, 25 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter