Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne eklery z masą ...Przekąska »PomidorowaNie ma to jak gorąca zupa w taki brzydki mokry dzień zgadzacie się ze mną :)Więc dzisiaj będzie pomidorówka z
ryżem4 skrzydełka
koncentrat pomidorowy Pudliszki (380 gram ) 200 gram wystarczy na zupę
marchew 3 sztuki pokrojone w słupki
pietruszka korzeń ( 150 gram)kucharek do smaku
pietruszka listki
śmietana 30% do zupy 150 mili3 litry
wodyPRZYGOTOWANIE: Do garnka wlałam
wodę dodałam
ziele angielskie i
liść laurowy , pokrojoną
marchew w słupki,
korzeń pietruszki jak nie lubicie po ugotowaniu można ją wyjąć . Skrzydełka umyć dokładnie i dodać do
marchewki . Gotujemy na małym ogniu można dodać do smaku
vegetę albo kucharka jak kto chce .Gotujemy na małym ogniu , aż skrzydełka i
marchew z innymi warzywami nam się ugotują . Teraz dodajemy
koncentrat pomidorowy oraz listki
pietruszki , gotujemy mieszając z 30 minut . Po tym czasie dodajemy
śmietanę mieszamy chwile i mamy gotową pyszną
pomidorową .
czwartek, 31 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter