Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Domowy
makaron smażony z ...Warsztaty fotograficzne ... »Zupa jesienna z
grzybami leśnymiJest zupa rozgrzewająca zwłaszcza na chłodne jesienne dni .
Pierś z kurczaka 300 gram
ziemniaki 7 szt
marchew 3 szt
kasza jęczmienna perłowa 50 gram
grzyby leśne -miałam podgrzybki i kozaki 300 gram ( Umyć pokroić w cieniutkie plasterki jak się uda i wtedy dodać do zupy )
sól ,
pieprz do smaku
papryka mielona czerwona słodka pół łyżeczkiUsmażyłam
pierś z kurczaka na
oleju rzepakowym pokrojonego w kostkę doprawiłam go
sola i
pieprzem białym mielonym ( próbowałam kroić kostkę ale niezbyt mi to szło ).Do garnka włożyłam pokrojone
ziemniaki w kostkę ,
marchew,
porę- białą część ,
seler listek laurowy i
ziele angielskie .Gotowałam na małym ogniu po 30 minutach dodałam pierś usmażoną i
kaszę , mieszałam co jakiś czas.
Grzyby dodałam na samym końcu.Zupa wyszła gęsta i smaczna ale zachowała właściwości zupy .
wtorek, 01 października 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter