ßßß Cookit - przepis na Babka z maślanką i olejem rzepakowym

Babka z maślanką i olejem rzepakowym

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Konkurs z Lubella
Kurczak po Ostródzku »
Nie ma to jak maślankowa babka . Jest pyszna wilgotna i nawet dzieciom zasmakuje . Fajnie wygląda z płatkami czekolady . Ciasto przygotowałam z wykorzystaniem oleju rzepakowego który,jest naturalnym źródłem kwasów omega ponieważ uważam , że jest zdrowy. Tylko taki kupuje .
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 15
Maślanka szklanka
Mąka tortowa 2 szklanki
cukier 200 gram
Jaja 4 szt.
Olej rzepakowy 120 ml
Soda oczyszczona 1 łyżeczka
Czekolada starta na wiórka 100 gram
Do misy wbijamy jaja miksujemy z cukrem na puch. Przesiewam mąkę z sodą . Dodaję mąkę z soda do masy jajecznej. Dodaje maślankę i olej rzepakowy . Czekoladę starta mrożę godzinę wcześniej a potem dodaję do ciasta. Formę silikonowa smaruję margaryna i obsypuję mąką. Przekładam ciasto do formy , piekę 55 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu i ostudzeniu posypuje cukrem pudrem
wtorek, 10 czerwca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/06/Babka-z-maslanka-i-olejem-rzepakowym.html