Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Botwinka z
ziemniakamiEMAKO.PL.-
WYNIKI »To jest ten czas kiedy robię zapasy na zimę dzisiaj
buraczki4 kg
buraczków czerwonych
chrzan świeży 4 korzonki ( 100 gram :)
cukier 1 . 1/2szklanki
ocet 200 ml1/2 łyżeczki
soliBuraki gotujemy w garnku w skórce . Po ugotowaniu najlepiej gorące obieramy ( Ja to gorące wrzucam do zlewu zalewam zimną
wodą i w rękawicach gumowych szybko obieram bo to gorące mocno ale za to skórka schodzi lekko). Po obraniu ze skórki kroimy w cwiartki
buraczki .
Mielę przez maszynkę na dużych oczkach . Przekładam do dużej miski metalowej , dodaje
cukier ocet i
sól mieszam składniki gorące jeszcze . Obieram
chrzan miele go na drobnych oczkach dodaje do
buraczków mieszam wkładam w słoiki i gotuje 10 minut od zagotowania
wody .
Potem stawiam do góry dnem na 30 minut i do piwnicy zapasy na zimę.
poniedziałek, 12 sierpnia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter