Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wypiekanie na śniadanieKieszonki
schabowe ze ... »Muffiny piaskowe pieczone w formie sliikonowejRobiliście już muffiny piaskowe? Ja robię pierwszy raz i jestem bardzo zadowolona. Konsystencja i smak są rewelacyjne.Ciasto na muffiny:
mąka tortowa 1 szk
mąka ziemniaczana 1 szk
cukier 1 szk
jaja 4 szt
olej rzepakowy 1 szksok z jednej
pomarańczyproszek do pieczenia 1 łyżeczka
żurawina suszona 100 gram
Lukier :
cukier puder 200 gram
kakao 2 łyżkisok z
pomarańczyposypka czekoladowa1. Miksujemy
jaja z
cukrem na puch.2. Dodajemy sok z jednej
pomarańczy.3.
Mąki obydwie przesiewamy i dodajemy
proszek do pieczenia .4. Do masy jajecznej dodaje
mąki z proszkiem i
olej5. Do formy przekładam ciasto tak do połowy i kładę
żurawinę .6. Piekę 25 minut w 170 stopniach.7. Muffiny ostygną , polewamy je lukrem i posypujemy posypką
czekoladową- muffiny pięknie wyrastająPojemność: 7 x 75 mlWymiary: Ø 21 , 4 x wys. 4 , 2 cmCena: 109 , 90 złFirmie Tupperware bardzo dziękuję za to , że mogłam przetestować ich formę do muffin , która jest niezastąpiona pod każdym względem .
niedziela, 16 lutego 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter