Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kurczak nadziewany
wątróbką i ...Sernik z
żurawiną i mascapone »Mój debiut więc przymknijcie oko jeśli coś nie tak wyjdzie . Wie , że wpadki niektórych najbardziej cieszą hi hi . Więc jak chcecie krytykować to krytykujcie . Wiadomo czasem wart dobra uwaga niż obgadywanie za plecami.Pasztet z
wątróbkiwątróbka drobiowa 400 gram80 ml słodkiej
śmietanki 30 %
jajkotymianek szczypta tak do smaku
gałka muszkatołowa do smaku Kamisczerstwa
kajzerkamleko 100 ml
boczek świeży 100 gram
sól morska ziołowa młynek Kamis
pieprz biały 1-2 łyżeczki Kamis
jajka dwa1
Wątróbkę myjemy .2. Roztrzepujemy
jajka ze
śmietanką i doprawiamy
przyprawami i wkładamy w to
wątróbkę (200 gram ), zostawiamy na 30 minut.3.
Bułkę namaczamy w
mleku .4.
Boczek pokroić i podsmażyć razem z
wątróbką (200 gram) koło 15 minut.5. Ostudzić i zmielić i dodać namoczoną
wątróbkę ze
śmietany .6. Dodajemy odciśniętą
bułkę7. Mieszamy i przekładamy do formy prostokątnej wyłożoną papierem do pieczenia.8. Podajemy na zimno.
niedziela, 12 stycznia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter