Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Tort z
malinami i
śmietanąGofry
czekoladowe posypane ... »Dawno nie było rogalików więc zrobiłam . Wiadomo coś co jest rzadziej lepiej smakuje :)Składniki :650 g
mąki pszennej typ 500 Kłos-Pol
ksylitol 150 g Kłos-Pol
jaja 1 szt
żółtka 3 szt
margaryna 100 g
mleko 250 g
drożdże babuni suszone instant 14 g Kłos-PolWykonanie:Do miseczki wsypujemy
drożdże 2 opakowania instant , zalewamy ciepłym
mlekiem i mieszamy do rozpuszczenia.Do dużej misy wsypujemy
mąkę i robimy w niej dołek .Wlewamy rozpuszczone
drożdże w
mleku i delikatnie mieszamy z
maka i
cukrem aby powstała zawiesina. Zostawiamy na 15 minut ( rozczyn powinien już pracować ) .Dodajemy resztę
mleka ,wbijajmy
jajo i dodajemy
żółtka.Rozpuszczamy
margarynę i dodajemy razem z pozostałym
cukrem .Miksujemy ciasto ( robotem najlepiej i końcówka hak ) jakieś 15 minut.Zostawiamy do wyrośnięcia na godzinę.Po godzinie ciasto dziele na 4 części i wałkuje w okrąg.Nacinam na 8 części i wychodzą trójkąty na które nakładam łyżeczką
konfiturę różaną.Zwijam trójkąty i kładę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia zostawiam do wyrośnięcia na 15 minut.Smaruje rozbełtanym
białkiem.Piekę 25 minut w 170 stopniach .Po ostudzeniu posypuje
cukrem pudrem .Wyszło mi 32 sztuki .
środa, 29 lipca 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter