Bardzo lubię takie połączenia. Słodka soczysta gruszka i pikantny ser, chili i rukola. Ciekawe smakowe doznanie, które na długo pozostaje w pamięci. Pestki dyni można zastąpić ziarnami słonecznika lub orzechami pekan, oczywiście wcześniej uprażonymi.Składniki:50 g rukoli2 dojrzałe gruszki4 łyżki wiórków sera Pecorino Romano2 łyżki pestek z dyni1/2 łyżeczki świeżo zmielonej chili w płatkachsól (do smaku)1 łyżka oliwy z oliwekRukolę przełożyć do miski. Gruszki pokroić na połówki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Na rukolę poukładać gruszki, wiórki sera, pestki dyni, posypać solą i świeżo zmielonymi płatkamichili. Spryskać oliwą, wymieszać i podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego!